6 februari 2009

Inspirera din Motivation!

Det är inte i alla lägen vi har tankat fullt på inspirations eller motivationskontot. Fick ett mail från en vän som sa att det är inspirerande att träffas. Och visst är det så. Vi delar med oss av kunskap och inspiration varje dag i olika situationer i möten med varandra och det är därför vi vill omgärda oss av intressanta människor. Att sedan inspirationen är källan till motivation som ger dig drivkraft att nå dina mål blir ganska naturligt. Eller hur, när vi tänker efter. Häng med nu... Så om motivationen är en drivkraft till beteendet så påverkar den i sin tur den personliga styrkan som sätter mål och utmanar de mentala gränsvakterna. Mentala gränsvakter? Nu låter mentalitet så tråkigt därför är det bättre med "Mindset" som förstärker din fokusering och beslutsamhet. Det hela hänger ihop i ett härligt system: "Inspiration-Motivation-Drivkraft-Personlig styrka-Mindset". Det är kanske svaret på frågorna jag ofta får: Vad driver dig att cykla så långt? "Jag säger att jag älskar att cykla långt för att pröva min kapacitet, uthållighet och utmana mina mentala gränsvakter". Men vad är då personlig styrka? Kanske är det något av det här?

Ha olika färger på strumporna, Sjung på jobbet, Säg hej till djur du möter "-Hej hästen" (jag brukar göra det själv när jag är ute & cyklar!), Be universum om det du vill ha, Gå i pyjamas när du vill, Sluta väga dig, Sök din galenskap, Experimentera mera, Småprata med främlingar (svärfar är kung på det), Släpp taget, Uppskatta det du har, Bjud upp, Ta en egen ledig dag, Håll inte igen, Sjung med när du lyssnar, Bränn inte ut dig, Ha tröjan bak & fram, Absorbera solsken, Uppskatta din kropp, Våga något nytt, Stå vid havet när det stormar, Bryt rutiner, Gör det omöjliga & Njut av din kraft...
Har du några egna favoriter? (skriv gärna en kommentar nedan)

3 kommentarer:

  1. Läste lite i din blogg, superkul! Blev glad av favoriterna i inlägget Inspirera din motivation, ska nog anamma det där med att ha tröjan bak& fram :-) Min favorit/tips är från igår i skidspåret med skräckblandad förtjusning: Stanna och prata med en älg, bättre energikick finns inte!

    SvaraRadera
  2. Snacka med en Älg! Det var säkert en enrgikick för Älgen &så att få snacka med en skidåkare.

    SvaraRadera
  3. Vilket bra inlägg!!! Har redan tagit till mig "sluta väga dig" men är tyvärr inte ännu på "uppskatta din kropp" - MEN jag är på mycket god väg!
    Tack för idag Ulf! Det var så trevligt att träffa dig! Ledsen att jag blev emotional och inte kunde hålla tillbaka tårarna..det är inte alls meningen att du ska trösta mig i ett sånt läge.
    Jag har alltid tyckt bra om dig och det smärtar mig så att du nu måste gå igenom en så hemsk sjukdom. Men du är stark, du fixar detta. Det är min absoluta övertygelse!
    Ser så fram emot att ses snart igen!
    Kramar!

    SvaraRadera