20 april 2009

Vad har du i BAKfickan?

Tid är en underskattad ingrediens i vår tillvaro. Fundera på det ett tag. Men för mig finns det tre olika tidskonton, "Work", "Off-Work" & "Bike". Visst är det en utmaning att balansera & få dessa att räcka till. Tänkte dela med mig lite av mitt "Bike" tidskonto. Först reder vi ut en del basfakta. En vecka = 168 tim. Av dessa sover vi ca 53 tim (32%) vilket är nödvändigt. Arbeta måste vi så där går det minst 40 tim (24%). Kvar att fördela mellan "Off-Work" & "Bike" är alltså 75 tim (44%). Av dessa 75 tim går det minst 65 tim (38%) till "Off-Work", resten 10 tim (6%) går till "Bike" kontot. Så vårda ditt "Bike" konto väl för det är en viktig del av ditt välbefinnande.
Nu till kopplingen i rubriken. För att få tiden på cykeln att bli så kvalitativ så som möjligt är det viktigt att du kan njuta av både cyklingen & vad du har med dig i BAKfickan. Har funderat själv länge på vad som ska packas ner i de tre små fickorna på ryggen. & får man inte rum i någon av bakfickorna så kan man göra så här (fiffigt)...
Någon form av kolhydrater är givet. Numer tok-äter jag Runes kaka eftersom den är sååå god. En banan får också rum + en liten god chokladbit. Sist men inte minst en baguette ("liten käpp" på franska). Gärna ska den konsumeras senast 1 dygn efter bakning. Nu gör jag mina egna cykel-baguetter gjorda på vetesurdeg (finns inget bättre/godare) som är bakad i ugnen på en kalkstensskiva!! Baguetten laddar jag sedan med en vällagrad ost+sallad+prosciutto alternativ någon hemmagjord bönsallad/hummus baserad på någon kikärtspasta. Garanterat uppskattat & gott! Pröva på... Hur ser ditt "Bike" tidskonto ut?

4 kommentarer:

 1. Runekakor i ryggfickan såklart!

  som off bike, en surdegsbakad baguette från Solde...

  /Katarina

  SvaraRadera
 2. K - Så klart! En (eller flera) av Runes Kakor får ALLTID plats. Solde?

  SvaraRadera
 3. Solde Kaffebar i Malmö. Bästa cykelfiket som även kör onsdagsspurter:)

  http://teamsolde.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. K - Läcker sajt & vad kul ni verkar ha! Ska besöka Solde när jag är i Malmö nästa gång.

  Sluta inte trampa! & lycka till i onsdagsspurtens tävling!

  SvaraRadera