23 april 2009

Genom Sverige - 210 mil


Tror nog egentligen att det här är mångas dröm - att få färdas genom hela vårt avlånga och samtidigt vackra land. Spelar nog ingen roll om det är med bil, tåg, till fots eller som i det här fallet med favoritfärdsättet "By Bike" (flyg räknas inte). Säger bara Stålfarfar (Helsingborgs grabb) som 1951 vid 66 års ålder körde Sverigeloppet mellan Haparanda-Ystad. Egentligen fick han inte starta då maxåldern var 40 år. Men han gjorde det ändå med en egentillverkad nummerlapp som han skrev en stor nolla på. Tid? Fantastiska 6 dgr 14 tim & 20 min! Tänk då att han troligen inte hade en trimmad Bianchi eller något annat Carbon Monster utan en rejäl stålram med max två växlar.

Hursomhaver - nu är det min tur då jag bestämde mig för att cykla genom hela Sverige då Sverigetempot startar 11 juli 2009 i Riksgränsen med målgång i Smygehuk någon vecka senare. Fick "grönt ljus" hemifrån (förutsättning 1). Har goda förhoppningar om att klara det då jag tränat hårt under en längre period (förutsättning 2). Nu börjar förberedelserna med lite fler cykellopp då jag planerar att köra 20, 30, 40 & 60 mila Breven samt någon tur på ca 100 mil. Däremellan blir det klassiska Vätternrundan och givetvis flera dagsturer med cykelvännerna i Helsingborg. Nu kommer också elddopet för mina nya Mavic Open Pro hjul (monterade av Anders i Göteborg) och Grand Bois däck som måste hålla hela vägen (förutsättning 3). Tror annars att förutsättningarna för att klara detta fördelas på fysisk kapacitet (50%), mental uthållighet (50%) samt tur med material & väder (50%). Looking forward!

9 kommentarer:

 1. hallå och rackarns roligt att du väljer att cykla detta fina lopp. Det ska nämnligen jag oxå....har inte så stor erfarenhet av så långt lopp. jag menar det är ju stor skillnad på 60mil som är det längsta jag cyklat och 210 mil. fast å andra sidan ska jag inte sätta något sverigerekord utan strävar efter att nå målet under den utsatta tiden....Eftersom du inte står med bland deltagarna ännu på Ck-distans hemsida så är vi alltså 10st deltagare just nu. bara hoppas att åsa och henrik dyker upp på tandem oxå så är det ju rena folksamlingen.
  ska hålla ett öga på din blogg när det dyker upp lite nytt. antingen syns vi uppe i norr eller möts våra vägar innan..
  kalle

  SvaraRadera
 2. KG - eller hur? Fixar du 60 mil så fixar du resten &så. It's easy like a sunday morning! Har kontakt med Peter & anmäler mig i dagarna. Ska bli kul att träffa dig i Riksgränsen.

  SvaraRadera
 3. Du älskar verkligen att cykla! :-D
  Härligt. Galet. Beundransvärt!

  //M

  SvaraRadera
 4. M - Det är bara att hänga upp skylten :-) & hänga på. Du har ju Bajken...

  SvaraRadera
 5. Kul att höra! Jag hade ju också vaga planer om den i år, eller nästa. Men hälsan, både min egen och närståndes sätter stopp tyvärr. Jag får glädjas åt alla andras Äventyr så länge :)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. B - Tack & alla hejarop kan ju behövas. Det var ju tråkigt att höra att du inte kan vara med i år, men då vet vi att du kommer med nästa år i vårt gäng. Krya på dig nu så du kan cykla mycket i sommar.

  SvaraRadera
 7. Hade tänkt "slänga in Tant Augusta" som reserv...... själv tänkte jag sitta i en bredare sadel med et glas Chablis..... well well ;-)

  Jag är överväldigad över din brinnande........ enträgenhet och iver :-)
  My hero!

  SvaraRadera
 8. Det var ingen dålig reserv. Det ena utesluter inte det andra. Smalare sadel på dagarna & bredare sadel på kvällen med Chablis. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 9. Hejsan mitt namn är Rebecca gör ett projektarbete angående cykling och är intresserade av att göra ett reportage om dig, hoppas du är intresserad och i så fall får du gärna höra av dig till min mejl adress Rebeccanilsson9@hotmail.com

  SvaraRadera