24 maj 2009

En cykeltur till Nangijala


Det är en härlig väg att cykla tvärs över Skåne, från Helsingborg till Vik (som ligger nära Kivik) & tillbaka. Det blir en liten cykeltur på ca 28 mil. Den här gången var det ingen äppelmarknad som lockade utan ett besök i Nangijala. Ni vet, filmen Bröderna Lejonhjärta från 1973 med bl.a. scener där det finns fantastiska blommande äppelträd som var inspelad just i det området vi skulle till. Perfekt tajming då äppelträden stod i full blom! Det var en av anledningarna till besöket, det andra var att L & S är fantastiska värdar som skämmer bort oss med god mat & kunskap om hur en äppelodling fungerar. Torsdag, strålande väder & ingen vind. Bara att njuta & trampa på. Lunch i Sjöbo där L & S möter upp. När vi kom fram så bjöds det på en törstsläckande drink.

Efter lite personalvård fick vi för(efter)rätt med kaffe, rabarberspaj & glass. Rundvandring bland alla vackra träden som blommade vackrare än vackrast! Tre bisamhällen var inhyrda för att pollinera men vi såg även ett antal humlor (som inte är så flitiga & dessutom inte lika trogna).

På kvällen en härlig köttgryta som vi sybariter attackerade utan finness. Mycket snack om livet fram till midnatt. Tidig start dagen efter & tillbaka till Helsingborg. Nu väntar ca 15 mil i motvind som vi alla tyckte var bra träning. Ingen "punka" men väl två ekrar som gick av, en för A & en för J (hur cyklar ni egentligen?). Vi var väldigt trötta när vi kom hem men &så mycket nöjda efter alla upplevelser. Det här är en av anledningarna till varför det är så kul att cykla! Det tog på krafterna då min planerade 30 mila runda dagen efter blev inställd. Orsaken var att jag vaknade med halsont några timmar innan start. Men det var det värt. Tack L & S för allt vi fick uppleva!

7 kommentarer:

 1. Det låter som en cykel-LYCKA(d) tur!
  Goda värdar växer inte ens på äppelträd. Inte ens i Kivik.
  Jag förmodar att ni hade annat än cykelskor när ni trampade runt bland samhällena och gotteborden.
  Bättre med halsen?

  //M

  SvaraRadera
 2. M - Så var det & allt som man tycker om borde växa på träd så man kunde odla det i sin egen trädgård & ge bort några sticklingar av det som man bäst tycker om till sina vänner. Kanske hade världen sett annorlunda ut då. Ja, det där kan du bättre än jag...

  SvaraRadera
 3. Jag cyklade 11 mil med en av dina Nangijala-vänner igår. C.A från Hittarp. Det var en underbar runda :-)

  //M

  SvaraRadera
 4. M - Det är bra & är inte förvånad över att du umgås med amazonkvinnor som har urstarka krafter. 11 mil är imponerande! Träningsvärk?

  SvaraRadera
 5. Inte det minsta! *förnärmad*
  Jag har simmat och varit på spinning idag. Vad trodde du?

  //M

  SvaraRadera
 6. M - Jag vet inte vad jag ska tro när det gäller dig vännen. Du överträffar dig själv & din omgivning :-)

  SvaraRadera
 7. Du smickrar mig. Jag gillar det, haha.

  //M

  SvaraRadera