8 februari 2010

Anti Piller

Ibland kan vägvalet vara svårt. Då måste man stanna upp och tänka. En kär vän lärde mig "SAT tekniken" som går ut på "Stop-Andas-Tänk". Funkar i alla situationer när vi ska fatta ett beslut inför något. Det har varit en bra metod för mig då jag tvekat mellan att svälja alla tablettjävlapiller det senaste halvåret. Ska ja eller ska jag inte? Har aldrig varit en fan av att knapra piller, oavsett var det är för något. Speciellt inte nu efter alla piller som läkarna ordinerat mig för att klara min behandling. Försökte några gånger att bunkra upp ett eget gömställe när jag inte ville knapra, men det var med blandad framgång tills de kom på mig antingen genom ett regelrätt tillslag eller... "du Uffe, dina värden från sista blodprovet ser lite skumma ut". Nåväl, har alltid ansett att kroppen producerar "egen medicin" bäst i form av att må ett bra leverne och vid nödbehov springa till "kroppsapotektet" och lägga in en beställning på något botemedel enligt principen, "by the body for the body". Eller som reklamen säger: "Because you're woth it". Kommer att tänka på "Verkmästaren i magen" som Hasse och Tage skrev 1974. Kommer ni ihåg? Man blir lite glad när man hör den och kan se när han står där i gummistövlar, sylvesterhatt och gummiraka för att sortera allt vi stoppar i oss. Genialisk för att ha så många år på nacken. Jag väljer bort piller så mycket jag bara orkar för jag är Mr. Antipiller och tror att man mår bättre om man bara kan lista ut hur (tips: sömn, kost, +tiva affirmationer och motion??). Kanske är jag lite fördomsfull då jag tror att om man går på för mycket underdunder och antidepp medicin kan man lätt bli en grå mupp som inte ens försöker må bättre.

Men jag blir ännu mer förbannad när jag ser inslag om (främst unga) som oskiljaktigt och utan att ha fatta konsekvenserna petar i sig både det ena och det andra dopingpreparatet när de tränar. Listan över bieffekterna är lååång och överstiger vida den tänkta pluseffekten. Börjar här: Dålig hy, hämmar tillväxt, tumörer i levern, infarkt, agression bara för att några bieffekter. "Nota bene" att det inte är piller för att man mår dåligt utan för att jag vill träna/visa upp en biffigare kropp. Båda mina grabbar A & G tränar och vad jag känner till och vad vi kommit överens är att alla piller är bannlysta och att träning ska hamna på "Må bra kontot". Såg nyligen ett inslag som handlade om doping. Fokus den här gången var på ungdomar och hur vanligt det är att knapra piller för att musklerna ska bli större. I inslaget intervjuades en antidoping organisation som berättade att verksamheten var framgångsrik och att de hade tre ben att stå på för att verka för en dopingfri träning/tävling . Öhhh... Ich meine hallå! Tre ben...Snacka om att vara dopad! Eller för att ställa en given Peter Jidhe fråga: "Hur tänkte dom nu?" Är du som jag anti mot allt vad pillerdopning innebär?

Dagens fråga: Är inte värmen på väg snart så att kylan kan klä av sin vinterskrud och det äntligen är dags att ta ut racercykeln?

2 kommentarer:

  1. Att förstöra sin egna kropp med anabola är bara korkat men att låta det gå ut över andra i form av agression... Som gammal festfixare kan jag säga att det är en av de droger som jag är mest uppmärksam på.

    /jörgen

    SvaraRadera
  2. Jörgen - det är bra att du är "på" och uppmärksammar detta. Vi behöver fler mänskliga vakthundar som pekar åt rätt håll när någon går vilse i piller & drog träsket.

    SvaraRadera