21 januari 2010

Trisslotten

Alla har vi väl skrapat på en Trisslott någon gång med stora förhoppningar om att vinna en summa pengar. Men för mig var det här ingen vanlig Trisslott utan den var utfärdad av min läkare som opererade bort min cancertumör. Knappt en månad efter operationen bestämde vi träff och jag skulle få veta hur operationen egentligen hade gått. Istället för pengar på Trisslotten så fanns det tre mörka rum och tre ljusa rum att skrapa fram. Det mörka rummet symboliserade att cancern hade spridit sig och det ljusa rummet att allt var OK. Det var så det kändes när jag steg in i mötet med läkaren och skulle få svaret inom en minut. Tror nog att jag aldrig har upplevt ett så traumatiskt ögonblick någon gång i hela mitt liv. För det handlade just om... livet. Att leva i ovisshet är en hemsk känsla, att inte kunna styra eller påverka och vara helt utelämnad i andras händer. Ni har säkert känt samma sak någon gång.

Jag tittade på läkaren i några sekunder innan hon skulle skrapa på Trisslotten. Läkaren: "Ulf, allt har gått bra, cancern är borta och jag ser ingen spridning av cancerceller i kroppen". Hon skrapade fram tre ljusa rum och jag kände att jag hade fått livet tillbaka. Svårt att beskriva känslan men just då skrattade & grät jag om vartannat resten av dagen. Wooaaaw! Nu kunde jag börja planera nya livsäventyr tillsammans med familj och vänner. Tanken att bara få fortsätta med mina cykeläventyr gjorde mig euforisk. Tänkte då på att vad hemskt det egentligen är att behöva ge upp något man älskar att göra. Nästa tanke som slog mig var att ta vara på alla ögonblicken man njuter av och trivs i när man är i sällskap med familj och sina vänner. Lovade mig också att aldrig göra avkall på att försumma dessa ögonblick. Kanske är det i alla fall så att gräset är grönare där man står, så länge man vattnar det!

9 kommentarer:

 1. Jag är otroligt glad för din skull! Hälsa Eva och familjen från mig!

  SvaraRadera
 2. Gråter några glädjetårar med dig! Underbart. Är livet.

  M

  SvaraRadera
 3. Ulf min vän från hela mitt och mins familjs hjärta vill jag bara meddela att jag är så glad för din, Evas, din familj och faktiskt min egen skull. Du är bara bäst Ulf.

  När ses vi???

  SvaraRadera
 4. Tobias - Tack! Gudmor hälsar tillbaka.

  M - Eller hur? Allt ljus på livet... det känns bara helt enkelt bättre så.

  Sam - Tack min vän. Det vet du väl... anytime.

  SvaraRadera
 5. Jag har ju sagt de hela tiden Ulf, du är en kämpe!!!
  Jag har sagt från början att är de någon som kan bekämpa denna fruktansvärda sjukdom så är de DU. O se jag fick rätt. Jag vet att en dag sitter du på spinning cykeln igen, o den dagen är inte alltför lånt borta. Sköt om dig Ulf!!
  Kram "favvoinstruktören"

  SvaraRadera
 6. När spinninginstruktören säger ÖKA! Då är det bäst att öka farten. Eller när hon säger LÄGG PÅ MER MOTSTÅND blir det automatiskt fler svettdroppar! På frågan VAR HAR DU VARIT? Är det bäst svara: Jag kommer tillbaka!

  SvaraRadera
 7. Hej Uffe
  Det var kul att höra att du mår bra.
  Det var evigheter sedan (måste vara minst 15år)
  Hör gärna av dig
  /Björn Ölander
  bjorn.olander@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Bö - Vá kul! Jag skjuter iväg ett mail till dig.

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Jag snubblade in på din blogg precis och sitter nu och lyssnar på bridge over troubled water.
  Tack för fina skrifter.
  Jag önskar dig all lycka i fortsättningen.
  Varma hälsningar Emma

  SvaraRadera