13 december 2009

När allt känns AKUT

Nu, inte sen. Så känns det just nu. För hela livet känns plötsligt akut. Mina tankar försöker leva i symbios med hjärtat för att få kraft att tänka rätt tankar. Ställer ibland samma fråga som Långben gör på julafton, ni vet... i husvagnen: "Vem kör egentligen?". Känner att jag inte vet det just nu. Men det känns akut att få kontroll igen. Ha rådubbelkoll liksom. Är van att träna varje dag och har gjort så under ett par års tid. Allt för att få möta utmaningar genom att få uppleva häftiga cykeläventyr. Att i det här läget få en punktering i livet känns tufft. Mycket tufft! Glömmer aldrig läkarens ord: "I'm sorry du har cancer". Ett hemskt ord och ett hemskt ögonblick.

Det har varit en jobbig period med all behandling som krävts och nu återstår den stora operationen som jag längtat så mycket efter och ser fram emot. Vill bara höra läkaren säga: "Det är bra nu, du är frisk för cancern är borta". Det som finns runt omkring mig som stöd betyder allt. Typ familj och vänner som har fantastiska goda egenskaper där allt inte alltid syns på utsidan. En omgivning som dessutom fungerar som en värmekälla som ger mig den kraft jag behöver just nu. Hjärnan säger "Allt kommer att gå bra" och hjärtat säger "Jag värmer din kropp, håller takten och sviker dig inte". Precis som popcorn behöver vi värme för att poppa och det är inte bara fotbollslag som behöver en hejarklack, det kan vi vara för varandra i olika lägen i livet. Känner i alla fall att det ger mig en vilja av stål. Så tänk efter, har du en värmekälla som poppar för dig när du behöver det?

18 kommentarer:

 1. Jag hejar i alla fall för fullt på dig Ulf!! Du är en fighter och därmed redan segrare!
  kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Vi har ju dig Ulf! Du finns alltid där för dina vänner - den bästa värmekällan av alla!
  Den räcker lååååångt!

  SvaraRadera
 3. D - Håller med dig. Man ska ta ut segern i förskott. För det innebär ju dubbel glädje!! Kram direkt tillbaka.

  I - Va bra! Då har vi ju varandra. En evig värmekälla borde alla ha... eller hur? Alldeles för länge sedan vi alla träffades och poppade lite...

  SvaraRadera
 4. Alla dina kollegor i Jönköping, Stockholm, Helsingborg, Göteborg, Ukraina och Shanghai ingår i din hejarklack! Vi tänker på dig och skickar dig kärlek och ljus och önskar dig lycka till! Vi ser framemot att arbeta ihop med dig igen!

  SvaraRadera
 5. Om det är någon jag känner som är gjord av stål så är det Du Ulf. Sedan har vi alla våra små rostfläckar här och där, men ingenting som inte lite svinto kan fixa ;) Tänker på Dig och ser fram emot att få se Dig här på kontoret igen :)

  SvaraRadera
 6. Go Ulf go! Vi är många som håller tummarna och tror att du är en King of the Mountains. Vi tror och hoppas att du snart är tillbaka hos oss snart, i en vit rödprickig slips kanske?

  SvaraRadera
 7. Ones you pop - you cant stop! Heja dig - du är verkligen en fighter utöver det vanliga! Tänk på hur vinden vände i cykelturen fram och tillbaka till Jula i Skara... =) Är övertygad om att du snart har vinden i ryggen & kraften åter igen!

  Vi hejar på dig från ett snöigt Stockholm och skickar över massor med varma kramar med mycket energi i!

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer med Tomasz!
  Provar en ramsa: Heja Uffe, kör nu på! det är klart att allting går, på med gula tröjan nu
  GoGoGo!
  /FredrikN

  SvaraRadera
 9. Vi håller på dig Ulf.

  Likt Lance Armstrong kommer du snart vara ute på vägarna igen!

  SvaraRadera
 10. Ser fram emot lunchen vi ska ta. Det blir mycket att berätta för oss båda!

  Håller med FN, GoGoGo!

  .m

  SvaraRadera
 11. Ska bli gott att se dig igen! Häng i - nu är det upploppet som gäller.

  SvaraRadera
 12. Ulf, du inspirerar som få. Det glädjer att höra att du hämtar kraft hos dina närmsta. När du är trött på att kämpa, vila då och låt din familj och dina vänner dra klungan en stund. Ser oerhört fram emot att se dig igen.

  SvaraRadera
 13. Tack alla! Nu "poppar" det för fullt i kroppen!

  SvaraRadera
 14. novica från friskis29 december 2009 16:13

  Hej Ulf,
  Saknar dig på spinningpassen, kom tillbaka snart!

  SvaraRadera
 15. Som jag sagt ända sedan jag fick veta, du är en fighter Ulf o jag säger som jag sagt innan, en dag sitter du där på spincykeln o lägger på ditt behagliga motstånd o allt är precis som förr. Tänker på dig de vet du.

  Din "favvospininstruktör"

  SvaraRadera
 16. Nu kommer våren, hörde fåglarna kvittra i snön i morse! Nu vänder det - även för dig!
  Tusen varma kramar som vi hoppas "poppar" till hos dig Uffe.

  SvaraRadera
 17. Tänker på dig varje dag. Din sida är en av mina startsidor, ser den och sänder dig kraft och mod <3

  M

  SvaraRadera
 18. Novica - Ja, jag längtar tillbaka till spinningen för att kämpa tillsammans med er och ge järnet!

  Mona - Det är väl så fullt på dina klasser nu att jag kanske inte får plats. Kanske finns det en plats för att kvala in igen när kraften kommer tillbaka?

  Aggie - Ja, nu vänder allt... för oss alla... vi måste ses snart!

  M - Tack! Din "puff" blir en av mina starka sidor då jag tänker tillbaka på dig!

  SvaraRadera