4 september 2009

Jag diggar hösten stenhårt!

Alla årstider har sin charm & karaktär. När en årstid lider mot sitt slut längtar vi in i nästa. Fyra olika uppsättningar av magnifika scener som utspelas i naturen. Visst, vi påverkas mycket av vädret och de olika årstiderna som i sin tur styrs meteorologiskt. Ur ett kalendariskt perspektiv ska det vara höst någon gång sept/okt som i sin tur bestäms av dygnets medeltemperatur. Men hösten är absolut min personliga favorit. Skogen brinner av färgstarka och skiftande löv och luften är klar och syrerik vilket inger motivation till att ställa ut cykeln och kicka igång kedjan. Det känns härligt när kroppsvärme möter kall luft. Men för oss cyklister skulle det kanske finnas ett eget årstidssystem som snarare styrs av kort/långärmat och om vägarna är ok att cykla på. Själva vädertypen... typ regn, blåsigt och minusgrader är inte så viktiga eller påverkande faktor som avgör om det ska cyklas eller inte. Låt hojen rulla året om.

Jag ser istället två olika lägen som återspeglar "idag-cyklar-vi så-här": Läge 1)"Nice Bike Tour" eller läge 2)"Hard-Nosed Bike Tour". Det ger mer ett perspektiv på hur vi ska cykla dagsrundan, som exempelvis "Ska vi njuta" eller "Ska kroppen brinna". Skit i vädertjejerna, vädergubbarna och prognoser. För ur ett cykelperspektiv spelar det mindre roll om det är vår, sommar, höst eller vinter. Frågan är blir det "Nice" eller "Hard-Nosed"? Välj själv!

2 kommentarer:

  1. ...eller årstider som ett mått på vilket mönster jag väljer på däcken! Själv hänger jag upp karbon-racern i mitten av oktober och lägger nya däck på MTB med litet mönster. Man borde eg lägga på lite mer mönster på racern istället.
    En som oxå gillar hösten.

    SvaraRadera
  2. Håkan - Du har helt rätt! Halt ute? På med dubben! Hur gick det i Vasaloppsspåret med MTB cykeln? Synd att jag inte kunde vara med. Karbonracer? Berätta mer!

    SvaraRadera