2 juli 2009

Vi är här! Vi är här! Vi är här! Var är vi?

När ska man titta i backspegeln? Tänker inte på när vi är i trafiken utan just nu när vi är mitt i livet. Det finns dåtid, nutid och framtid. En sak är säker, framtiden kommer till dig och utmanar dig att göra något bra & +tivt av ditt liv. Nuet är nu, det är det du fokuserar på och lägger energi på "for the moment". Dåtid är "gjort" och ska i bästa fall arkiveras om vi har nytta av det för att plocka fram det när vi känner för det. Tänker på min mamma som aldrig tittade i backspegeln när hon körde bil, då var jag liten och satt i baksätet. Frågade henne varför och hon svarade att det inte var någon mening för vi har ju passerat det man ser i backspegeln. Rätt i och för sig, men jag tyckte om att få ögonkontakt med henne i backspegeln.

När jag cyklar tittar jag aldrig i backspegeln utan det är ögonblicket som gäller och inget annat. Lätt & säga kanske men desto svårare att leva upp till. Hur tränar man upp förmågan att leva i nuet? Tror det handlar om att prioritera rätt, fokusera och sortera bort allt annat som stör. Så på cykeln blir det att hitta känslan av hjulens kontakt med asfalten, känna fartvinden som kittlar kroppens sinnesorgan, dela med sig av cykellyckan till kompisen, bita i kanelbullen som legat i cykeltröjans bakficka och dricka en kopp kaffe vid sidan av vägen och samtidigt njuta av det som pågår för stunden. Tror vi alla skulle må så mycket bättre och bli mer (organiserat?) spontana om vi fokuserade minst 90% på nuet. Var är vi? Jo, vi är här... nu!


3 kommentarer:

 1. håller till fullo med leva här och nu!!!!
  nu är vi här och snart syns vi där
  alltså i Riksgränsen, är du laddad????
  ska bli så rackarns sköjj:)
  kalle

  SvaraRadera
 2. KG - Såg verkligen fram emot att träffa er och snurra genom Sverige. Men avvaktar då jag har en remiss imorgon måndag efter det att mina testvärden inte ser bra ut. Något fel är det och kraften har dränerats bort från benen. Men jag kommer att följa er på nätet. Lycka till & håll händerna på styret!

  SvaraRadera
 3. ok trist
  men hälsan går alltid före och vägen ligger kvar:)
  ta väl hand om dig
  kalle
  jo ska försöka hålla händerna på styret och hjulen på vägen

  SvaraRadera