1 juli 2009

Hissnoja?

Vet inte när jag senast använde hissen. Det skulle kännas främmande på ett naturligt sätt och samtidigt som man blir snuvad på en "quick"-motion. Egentligen gäller det inte bara hissen utan alla andra situationer under det vakna dygnet som man alternativt kan göra några "quickisar". Tänker på att ta en promenad eller cykla istället för att besvära bilen. Försöker ta vara på alla möjligheter och stunder där man får röra på sig och må bra. I grund och botten är det nog ingen som inte vill utöva någon form av exercis om man kan må bra av det (undatag om man har något handikapp eller verkligen mår DÅLIGT av det) . Nej, det behöver inte ta flera timmar utan det är summan av det du gör under en dag, vecka eller månad som räknas.

Tänkte på det här när jag på morgonen idag var på väg till jobbet och skulle som vanligt skutta uppför trapporna som jag samtidigt träffade på en tjej som stod och suckade på hissen som var "out of order". & då menar jag verkligen SUCKADE högt i protest!
Jag sa: -Ta trapporna med mig!
Hon svarade: -Alla 4 våningarna?... och tittade på mig som om jag skojade.

Jag förklarade att hissen får endast användas som en "social nödutgång" d.v.s. om man MÅSTE åka hiss för att den andre inte kan gå i trapporna och man vill vara social samtidigt. Tror hon fattade vinken för 70 sekunder senare var hon på 4:e våningen något nöjdare och något starkare med förhoppningsvis en något stabilare karaktär.

Varför inte göra en mental kopia av "Out-of-order" bilden ovan och ta fram den när du ser en hiss, en rulltrappa eller vill ta bilen en kortare sträcka. Framkalla istället en känsla av "Kroppen-i-motionsfunktion" och aktivera hjärtat & lungorna (dina 2 viktigaste muskler i kroppen). Tänk på det nästa gång du står i valet & kvalet!

This is it! (eller hur?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar